Bejelentés


JAWA-sokk tuning oldala Nincs lehetetlen

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.
A gyújtórendszer felszerelését a JAWA 634-es példáján fogom bemutatni, utalva más típusokra is. Mondandómat megpróbálom röviden , pontokba szedve ismertetni.

 1.  Vegyük le: - a tankot ; -a jobb oldali doboz fedelét ; - jobb oldali (dinamó oldali) deklit.
 2. Kössük le:- az akkumulátor test vezetékét.
 3. Kössük ki a: -megszakítókat – a kondenzátorokat; -a gyújtó trafók megszakító oldali vezetékeit (1-es jel) – szigeteljük a vezeték végeket ; vegyük le az egyik gyújtó trafó 15 (vagy +) jelű kivezetéséről az anyát.
 4. Vegyük le: - a gyújtólapot ; - a megszakítót működtető bütyköt A dinamó (generátor) bütyök pozicionáló fülecskéjét hajlítsuk beljebb (amíg a fülecske külső pereme a furat magasságába kerül).
 5. Az akku tartó doboz jobb oldalának aljába (csepptankosnál és 638-nál elmarad mert a teljesítmény kapcsoló a jobb oldali doboz belső oldalára kerül, 638-nál a légszürő dobozára lásd Fotó 638 ) készítsünk egy legalább 7x11 vagy (D13) mm-es furatot fotó
 6. , fúrjuk ki a teljesítmény kapcsoló rögzítéséhez szükséges (D3) furatokat fotó .
 7. Húzzuk ki a blokkból a dinamó (generátor) kábelkötegének tömítését, - vágjuk el a belső (félkör alakú) oldalon, - vegyük le a kábelkötegről, - készítsünk közvetlenül az eredeti furat mellé (azzal érintkező) D4-es furatot az összekötő vezeték számára (jobb híján késsel is kivágható).
 8. Szereljük fel a teljesítmény kapcsolót (a csatlakozókkal előre) – bujtassuk be a összekötő vezetéket (dinamó ház- teljesítmény kapcsoló) ..
 9. A dinamón (generátoron, nem kell leszerelni) a, gyújtólapot rögzítő menetes furatokból kiindulva, (a kéthengeresnél a nagyobbik, az egyhengereseknél a kissebbik) szöget felezzük körző segítségével (körzőnyílás kb. 55-57mm) keressük meg a „középállás”-t (a motoron -634 és 638 lent) fotó , -jelöljük meg .
 10. Tegyük be a dinamó (generátor) furatába a 3-4 db D6-os bereszelt alátéteket (toljuk ütközésig, hogy a csavar átmenjen rajtuk).
 11.  Kapcsoljuk a váltót a 3-as és 4-es közti üresbe.
 12.  Vegyük ki a gyertyákat, - a jobb hengert állítsuk a felső holtpont előtti 3mm helyzetbe.
 13. Húzzuk az M6 csavarra a D6 nagy és a 2 db kis alátétet majd a jeladó alumínium tárcsát (jelölt oldalak a csavarfej irányában), - kézzel a dinamóra nyomva tartsuk a jeladó tárcsán lévő jelölést a „középállás” vonalában , majd kézzel ütközésig húzzuk meg a csavart (a főtengely és a jeladó tárcsa egymáshoz képest nem mozdulhat el), - kapcsoljunk 4-esbe, a fékkel rögzítsük a tengelyeket és most már kulcsal húzzuk a csavart addig amíg a nagy alátét felfekszik a jeladó alumínium tárcsán (a kis alátétek bepréselik a jeladó közepét).
 14.   A  jeladó alumínium tárcsát levesszük, - a dinamóból (generátorból) kipiszkáljuk a 4 db behelyezett alátétet,- jeladó alumínium tárcsát óvatosan kézzel a helyére igazítva a rögzítő csavart véglegesen meghúzzuk – a váltót üresbe tesszük.
 15. Felszereljük az új gyújtólapot, az összekötő vezeték mindkét végét csatlakoztatjuk, - összekötő vezetéket a kábelköteg külső oldala mellé rendezve visszatesszük (a gyújtólap teljes elmozdulása biztosított legyen).
 16.  Bekötjük a teljesítmény kapcsoló vezetékeit, a "+" a trafók 15 (vagy +) jelű kivezetéseire (a gyújtáskapcsolóról jövő vezetékkel együtt) , J1 jobb hengerhez tartozó trafó 1 jel, B1 bal hengerhez tartozó trafó 1 jel, Vvégül visszakötjük az akku testet a T vezetékkel együtt. A pozitív testelésű motorok bekötése ettől eltér!
 17. Visszaszereljük: - a tankot, - doboz fedelet
 18. Elvégezzük a Beállítást.

Vissza az Elektronika oldalra

Vissza a FőoldalraÜzenetküldés
Esetleges kérdését, megrendelését itt teheti meg!

E-mail címed:
Szöveg:Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!