Bejelentés


JAWA-sokk tuning oldala Nincs lehetetlen

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.


Akkukímélő, áram spóroló berendezés bármilyen típusú negatív testelésű motorhoz


A szoci motorok többségének "el. erőműve" az alapjárati fordulatszámon nem képes az akkut  tölteni tehát ez idő alatt a motor teljes áram igényét az akku látja el. Ennek az áram igénynek a döntő többségét a fényszóró emészti fel. A berendezés ezt a fogyasztást hivatott nagymértékben csökkenteni.
A kifejlesztéshez az a zseniálisan egyszerű ötlet, nem az enyém, adta az alapot, hogy a tompított fényszóró áramkörébe egy az üresjárat visszajelző által vezérelt relét kell kötni. Az így kiegészített motor üresbe kapcsoláskor eloltja a tompított világítást, pl. lámpánál való várakozáskor. Az egyszerűség viszont egy apró működési rendellenességhez vezet. Elinduláskor az I fokozatból a II.-ba, vagy vissza, kapcsoláskor a váltó egy rövid időre a 0 állásba kerül és a tompított, menet közben, kialszik, pislog. Ez gyengébben megvilágított területen igen zavaró tud lenni és nem mellékesen a KRESZ szerint is szabálytalan.
A pislogás úgy küszöbölhető ki, ez már saját ötlet, hogy a relé vezérléséhez egy elektronikus áramkört csatlakoztatunk, ami a tompított világítás lekapcsolását néhány másodperccel késlelteti. Ha ez alatt az idő alatt a váltó újra a 0.-tól különböző állásba kerül a világítás nem kapcsol ki vagyis a pislogás megszűnik.
Mivel a megfelelő relé, főként a 6 V-os nehezen szerezhető be, aránylag nagy térfogatú, beégésre hajlamos, rezgésre érzékeny és nem mellékesen még drága is a teljesen elektronikus megoldás mellett döntöttem, itt a relét egy nagy teljesítményű FET helyettesíti.
A megépített áramkör 32x23x19 mm befoglaló méretű, 4,5 V-tól 18 V-ig bármilyen feszültséggel működik 8 A áramerősség mellett, rezgésálló kivitel, a motorok többségénél akár rögzítés nélkül is, a lámpa burkolat és a tükör közötti helyre tehető. Bekötését a hozzá mellékelt útmutató segítségével bárki el tudja végezni.Üzenetküldés
Esetleges megrendelését vagy kérdését itt teheti meg.

E-mail címed:
Szöveg:Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!